skip to Main Content

Nieuwstrends van Nederland

Trends: iets dat populair is of populair wordt. Een nieuws trend is een populair onderwerp dat vaak voorkomt in het nieuws. De laatste tijden is het coronavirus een nieuws trend. In Nederland heb je verschillende nieuwstrends.

Aantal nieuwstrends van Nederland:

  1. Het filmfestival van Cannes wordt dit jaar niet meer georganiseerd
  2. De meeste Nederlandse coronapatiënten die zijn overleden zijn niet behandeld op de intensive care.
  3. Het titelgevecht tussen 2 vechters gaat niet door

Al deze trends hebben iets te maken met het coronavirus

Het coronavirus

Coronavirus ook bekend als covid-19. In eind 2019 werden mensen in China ziek van een nieuw soort coronavirus. Bij dit virus heb je verschillende verschijnselen zoals hoesten, niezen en koorts. Wat kunnen wij hiertegen doen?

  1. Was je handen regelmatig en probeer zo min mogelijk aan je gezicht te gaan
  2. Verminder contact met mensen
  3. Geen handen schudden
  4. Niezen en hoesten in je elleboog
  5. Papieren zakdoeken zijn handig

Je kunt ook aan social distancing doen: dat betekent zo weinig mogelijk in contact komen met andere mensen. Doe je best om thuis te blijven, als je van huis uit kan werken doe dat en vermijd plaatsen waar veel mensen bij elkaar komen. Probeer afstand te houden dat wil zeggen blijf 1 tot 2 meter afstand van mensen voor je eigen gezondheid. Als iemand niest of hoest kan je de druppels inademen en zo besmet raken. Het coronavirus wordt van mens tot mens overgebracht en 1 mens kan 2 tot 3 andere mensen besmetten.

In Nederland worden heel veel maatregelen getroffen tegen het coronavirus zoals blijf zoveel mogelijk thuis, voor ouderen mensen probeer drukke plaatsen te vermijden en probeer je werktijden aan te passen of werk van huis uit.

Het filmfestival van Cannes

Het filmfestival van Cannes is een heel bekend festival die bijna elk jaar wordt gehouden. Het eerste jaar dat dit festival werd gehouden was in 1946 en dit wordt altijd gehouden in de derde week van mei. Het filmfestival wordt elk jaar in de Franse stad Cannes gehouden. In 1948 en 1950 werd het filmfestival niet gehouden en het werd afgelast in het jaar 1968. Het filmfestival wordt door veel filmsterren bezocht waardoor het ook veel aandacht krijgt van de media. Bij zo een filmfestival komen er duizenden mensen bij elkaar en dit kan zorgen voor verspreiden van het virus. Dit filmfestival wordt ook gebruikt door filmproducenten die hun nieuwe films willen presenteren en verkopen.

Het filmfestival zou dit jaar van 12 mei tot 23 mei 2020 worden gehouden. Dit gaat jammer genoeg niet door, dit vanwege coronavirus en de ontwikkelingen wereldwijd. De organisatie let op de gevolgen die er kunnen ontstaan als ze het filmfestival in mei houden. Er moeten nog beslissingen worden genomen als het filmfestival dit jaar nog wordt gehouden.

Nederlandse coronapatiënten overleden

In Nederland hebben al een aantal mensen het coronavirus. In Nederland wordt het in schema gebracht met wie zo een patiënt in contact is gekomen; dit wordt gedaan zodat het virus zich niet zo snel of helemaal niet kan verspreiden.  De patiënten die besmet zijn, moeten ze thuis blijven of bellen naar een huisarts? Als er klachten zijn van verkoudheid wordt er aangeraden dat je thuis blijft en uit de buurt van mensen blijft. Als de klachten erger worden en je een hoog temperatuur hebt dan kun je naar een huisarts bellen. Er zijn in Nederland in totaal 2.051 mensen besmet met het coronavirus en er zijn 58 mensen overleden.  Van de 58 mensen die zijn overleden waren maar 14 mensen in intensive care. De rest overleed thuis of ziekenhuisafdeling.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back To Top